Cercle Euram presenta l’Observatori Econòmic, Social i Mediambiental de la Garrotxa 2015

Cercle Euram de la Garrotxa presenta avui l’Observatori de la Garrotxa 2015, que aquest any fa un salt qualitatiu i incorpora l’anàlisi de la realitat social imediambiental de la comarca. L’Observatori, realitzat amb l’estreta col·laboració de l’agència de promoció econòmica Garrotxa Desenvolupament, inclou dades relatives a disset àmbits de prospecció, que han estat recollides i analitzades per les àrees tècniques de diferents departaments de l’administració local i comarcal, així com encarregades a universitats i consultores. Destaquen en aquest sentit informes sobre dades de població, situació i activitat econòmica, feina, competitivitat, Importacions i Exportacions, Turisme, Innovació, Serveis Socials, Educació, Sanitat, Justícia, Llengua, Medi Ambient, Territori, etc. El conjunt d’aquesta informació, que avui es presenta als mitjans, està recollida en un llibret d’infografies, dels quals se n’editaran 8.000 exemplars, i es podrà consultar també permanentment a l’apartat L’Observatori, de la nova web de Cercle Euram Garrotxa www.euramgarrotxa.eu.

L’Observatori, que compta també amb el suport de la Diputació de Girona, pretén ser una eina de coneixement econòmic, social i mediambiental de la comarca, una eina per a la presa de decisions estratègiques de tots els actors del territori, una eina de caràcter pedagògic i un instrument que afavoreixi la creació de valor i identitat, i la promoció empresarial i del territori per captar i retenir inversió i talent.