El cercle d’empresaris EURAM de la Garrotxa signarà un conveni de col·laboració amb el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, a través del qual l’empresariat garrotxí contribuirà al finançament de diferents actuacions de conservació i valorització de l’espai natural. Aquest conveni, que aquest dijous va presentar a la Garrotxa el conseller de territori i Sostenibilitat, Santi Vila serà el primer que se signa a Catalunya i la voluntat del govern català és replicar-lo a altres zones protegides del país. “És una bona manera de millorar la seva promoció i que tinguin un major implicació amb el territori”, va assenyalar Vila.

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat i Cercle Euram Garrotxa estan convençuts que aquesta coordinació pot contribuir decididament al desenvolupament sostenible de la comarca. Actualment, a la Garrotxa, hi ha més de 50 empreses vinculades al sector turístic que ostenten l’acreditació de la Carta Europea de Turisme Sostenible, i s’ha començat a treballar per fer-la també extensiva al sector agrari.

Cercle Euram, per la seva banda, destaca i posa en valor aquesta nova voluntat de col·laboració del Parc amb l’entitat, que de moment, ja s’ha traduit, amb la incorporació d’aquest últim com a membre de l’assistència tècnica encarregada d’elaborar l’Observatori econòmic, social i mediambiental de la comarca de la Garrotxa.