LC Paper, la cooperativa La Fageda, Bassols Energia i Wattia Innova, aquestes tres últimes sòcies de Cercle Euram Garrotxa, ha constituït la Locomotora Energètica, una associació d’empreses que té com a objectiu reduir les emissions de diòxit de carboni fins assolir nivells propers a zero. L’experiència, pionera en el sector privat, està oberta a la incorporació d’altres empreses. Per entrar a formar part del grup, caldrà signar l’acord voluntari per a la reducció de gasos d’efecte hivernacle de l’Agència del Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu de l’Associació, que s’ha compromès de manera pública a reduir les seves emissions i a monitoritzar-les, és fonamentalment pedagògic i se centrarà a desenvolupar accions de formació i informació tant en centres educatius com en empreses i administracions públiques. La Locomotora energètica comptarà amb una pàgina web, a través de la qual es podrà fer seguiment tant dels treballs i accions de les empreses com de la incorporació de nous membres.