Cercle Euram cedeix el lideratge de l’Observatori al sector públic per afrontar nous projectes

Després d’impulsar-lo i de tres anys al seu capdavant, l’Associació Cercle Euram ha cedit el lideratge de l’Observatori Econòmic, Social i Medi Ambiental de la Garrotxa al sector públic, que aquest passat  15 de juny en va presentar l’edició 2017. Euram Garrotxa considera que una vegada consolidada la iniciativa, correspon a l’administració agafar-ne el relleu i jugar aquest paper d’aglutinador d’entitats i organismes per afavorir la compartició de dades d’interès comarcal. A partir d’ara, Cercle Euram continuarà col·laborant amb la publicació com un actor més del territori, i centrarà els seus esforços a impulsar nous projectes que contribueixin al desenvolupament i a la competitivat de la Garrotxa.

Publicat tot just fa una setmana, l’Observatori 2017 es pot consultar des d’ara a la pàgina www.observatorigarrotxa.cat,  enllaçada des de la mateixa web de Cercle Euram. Del conjunt de dades analitzades aquest 2017, destaca l’informe de competitivitat comarcal, segons el quqal la Garrotxa ha pujat 5 posicions en i es col•loca al 15è lloc del rànquing de Catalunya, el millor registre des del 2006.

Dins l’índex de competitivitat, la Garrotxa ocupa les primeres posicions en sostenibilitat social, disponibilitat de pols de desenvolupament i infraestructures i innovació i desenvolupament econòmic.

Actualment la Garrotxa compta amb gairebé 2.000 empreses actives, 5.000 autònoms i genera exportacions fora de la Unió Europea per valor de 721 milions d’euros. Té una taxa d’ocupació de prop del 66% i una taxa d’atur del 9,6%, superant en tots dos casos la mitjana gironina i catalana. En l’aspecte negatiu, es troba la temporalitat dels contractes. Gairebé un 85% dels nous contractes són temporals. Els sindicats alerten de la necessitat d’apujar els sous i millorar la temporalitat.

La comarca se situa a la cua de l’índex de competitivitat en els àmbits d’infraestructures i comunicacions i sòl per a activitat econòmica. En aquest sentit, Cercle Euram està disposat a encarar les problemàtiques que encara hi ha a la Garrotxa.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *