Cicle de Conferències Euram Garrotxa: La nova responsabilitat penal de l’empresa

6 DE JULIOL DE 2017. SALA TORIN D’OLOT

Com afecta la recent reforma del Codi Penal a empresaris i directius?

 

La responsabilitat penal de les persones jurídiques ja ha arribat a casa nostra. Amb la reforma del Codi Penal, les empreses hauran de fer front a acusacions, penes i imputacions de caire penal. Precisament per evitar aquesta responsabilitat apareixen els sistemes de gestió i prevenció de riscos penals dins de les empreses.

El nostre objectiu amb aquesta conferència és explicar en primícia les claus de la nova norma UNE 19601, norma espanyola sobre sistemes de gestió de Compliance Penal. Aquesta norma representa l’estàndard oficial que afavoreix l’homogeneïtat entre sistemes de gestió per a la prevenció i detecció de delictes corporatius, que contribueix al procés de normalització internacional que va començar amb la norma ISO 19600 sobre Compliance Management Systems i posteriorment amb la norma ISO 37001 sobre Anti-Bribery Management Systems.

• Fins a quin punt a la meva empresa podem veure’ns afectats per aquesta nova responsabilitat penal?
• Quines eines ens permetran evitar i detectar comportaments irregulars dins la nostra organització?
• Quina és la figura del Compliance Officer? Puc ser-ho jo mateix, si sóc el gerent de l’empresa?

En aquesta sessió obtindreu resposta a aquestes i a d’altres preguntes que sorgeixen en aquest nou escenari legal i us oferirem recursos i eines pel disseny i implantació d’un model de Prevenció de Riscos Penals en el sí de la vostra empresa.

Programa de la sessió:

09.30 h. Recepció dels assistents i presentació dels ponents a càrrec del Sr. Oscar Rodríguez, president del Cercle Euram de la Garrotxa.

09.45 h. Conferència “La nova responsabilitat penal de l’empresa i la norma UNE 19601: aspectes clau”, a càrrec del Sr. Miquel Fortuny, de Fortuny Legal i partner del Grup TAX Economistes i Advocats. Fortuny és advocat penalista, especialista en CorporateCompliance i delegat de Cumplen a Catalunya (associació de professionals de Compliment Normatiu).

10.30 h. Certificació UNE 19601, a càrrec d’Eva Subirà, Directora AENOR Internacional Catalunya.

11.00 h. Conferència “Conclusions principals arran de la nova responsabilitat corporativa” a càrrec del Sr. Miquel Fortuny, Fortuny Legal partner del Grup TAX Economistes i Advocats.
11.15 h. Torn obert de preguntes i clausura de la sessió.

 

Entrada gratuïta. Confirmar assistència a cercle@e uramgarrotxa.eu

Amb la col·laboració de:

logo_dinamig

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *